Metsäsoitto virkisti mieltä

Tänään torstaina saimme nauttia heti aamusta erikoisten perinnesoitinten tarinoista ja soinnista. Shamaan gallerian Raimo Yli-Suvanto kävi esittelemässä meille erilaisia soittimia, joita hän oli itse rakentanut. Soitimme yhteissoittoa, jossa Raimo toimi kapellimestarina, ja jokainen sai loistaa oman soittimensa kanssa vuorollaan. Musiikilla on selkeästi eheyttävä ja yhdistävä vaikutus.

Palaute esittelystä oli hyvää ja yksi henkilö totesikin että soittaminen virkisti mieltä. Musiikilla on terapeuttinen vaikutus ja se vaikuttaa ihmisen mielialaan ja jaksamiseen. Musiikilla on vaikutusta aivojen hyvinvointiin ja se parantaa myös hoksottimia. Sillä voidaan lievittää stressiä, ahdistuneisuutta, masentuneisuutta ja jopa kipua*. Rauhallisella musiikilla voi rauhoittaa itseään, energisemmällä voi taas saada virtaa.

Soittimet imitoivat luonnon ääniä, mikä lisäsi entisestään virkistävää vaikutusta. Kuulimme muun muassa ukkosen ryminää, sateen lirinää, puiden puhetta ja rumpujen kuminaa. Soittimia pystyi soittamaan jokainen omalla tavallaan, joten jokainen sai onnistumisen kokemuksen soittamisesta.

*https://www.aivoliitto.fi/aivoterveys/mieli/musiikki-antaa-aivoille-siivet

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: