Synkeä syksy?

Syksy on monen inhokkivuodenaika pimenevine ja kalseine ilmoineen. Syksyllä ei ole kevään tapaan juhlapyhiä, jotka katkaisisivat arjen, minkä takia syksy voi vuodenaikana tuntua pitkältä.

Toisaalta syksyyn liittyy usein vähemmän odotuksia kuin esimerkiksi kesään; kun syksyyn ei ole ladattu hirveästi odotuksia, niin ei tarvitse pettyäkään. Ja onhan pimenevissä illoissa tunnelmaa, kun viettää syysiltaa viltin mutkassa kynttilän valossa. Mutta miten selvitä, jos syksy tuo tullessaan melankolisen olon, eikä mikään huvittaisi?

Syksyisin kannattaa pitää mielessä rutiinien tärkeys. On hyvä pitää huolta vuorokausirytmistä, syödä hyvin, liikkua ja levätä. Jos pakkasesta löytyy marjoja, niiden vitamiinipitoisuutta kannattaa hyödyntää. Marjoista voi tehdä esimerkiksi smoothien, tai lisätä niitä puuron ja välipalojen sekaan.

Kannattaa ottaa kaikki ilo irti siitä päivänvalosta, joka on syksyisin tarjolla, ja ajoittaa ulkoilu valoisaan aikaan, mikäli se on mahdollista. Syksyisin metsässä on aivan omanlaisensa tuoksu, ja ilma on raikas ja otollinen ulkoilulle. Voit myös kiinnittää huomiota arjen pieniin piristyksiin. Voit vaikkapa tehdä jotain herkullista ruokaa ja kattaa pöydän kauniisti. Ystävien rooli on myös tärkeä: voisitteko lähteä vaikkapa yhdessä ulkoilemaan tai tehdä yhdessä ruokaa – eikös kaksin ole aina kaunihimpi?

Syksyssä on monta mukavaa puolta, joten otathan siitä kaiken ilon irti! Tsemppiä syysmelankolian selättämiseen!

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: